Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, беше щастлив след успеха с 2:0 над Реал Сосиедад в първи 1/8-финален сблъсък между двата тима в турнира Лига Европа. Португалецът обаче не остана доволен от резултата и не го прие като „добър“, тъй като ще се разбере дали той е бил такъв едва след изиграването на реванша в Испания след седмица.

„Хареса ми организацията в играта, старанието, емпатията на терена. Помагахме си един на друг. Трудно е да се играе срещу отбори, които използват схема "диамант" в средата на терена. Вече сме играли срещу такива като РБ Залцбург и Емполи, но е трудно. Трябваше да покажем силен характер, защото когато не владееш топката дълго време, психиката е от огромно значение. Контролирахме мача, въпреки че по-малко владеехме топката. Този резултат би бил добър, само ако не допуснем три гола в реванша. Никога не бих казал, че един резултат е добър след първия мач“, сподели Моуриньо.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Специалния обаче отново се оплака от късата резервна скамейка, с която разполага и си пожела да има някой от играчите на Байерн.

„Пускането на Ел Шаарауи сред титулярите бе стратегически ход, но не бе лесно да избера. Нямам нападатели на пейката, дори Солбакен го няма. Спомням си вчерашния мач, в който Байерн имаше Гнабри, Сане и Мане на пейката. Щях да съм доволен да имам и само един от тях“, каза още Моуриньо.