Треньорът на Милан Винченцо Монтела обеща на феновете, че неговите играчи ще се отнесат съвсем уважително към  предстоящото си участие в груповата фаза на Лига Европа. Днес „росонерите” ще научат своята съдбата в групите, след като вчера се справиха без проблем с македонския Шкендия.

Наставникът експериментира в реванша и игра със схема 3-5-2, към която често посягаше, докато бе начело на Фиорентина. Милан се наложи с 1:0 в ответния мач и с общ резултат 7:0 намери място в първа урна при днешния жребий.

Милан с нова победа на Балканите

„Преодоляхме предварителните кръгове и сега ще чакаме да научим жребия си”, коментира Монтела. „Подходихме към реванша по правилния начин, макар и да имаше твърде много спадове в концентрацията. През уикенда имаме двубой срещу Каляри, а после идва паузата за националните отбори.”

„Няма по-добра тренировка от един мач, в който да провериш за грешки, да разиграеш тактически ситуации и да придобиеш опит. До декември на практика ще играем на всеки три дни, така ще бъде тежко във физическо отношение. От друга страна е позитив да играем толкова много мачове.”

„Смятам, че клуб като Милан има дълг да отдаде нужното на всеки турнир. Грижа ме е за Лига Европа, тя може да бъде много удовлетворяваща, затова ще се отнесем уважително към всеки един двубой от който и да било турнир. Срещу Шкендия страдахме малко, защото тествахме нова схема с много младоци в състава, но спечелихме и всички разбират колко важно е да носиш екипа на Милан.”

„Може ли Милан да спечели Лига Европа? Подписахме с толкова много играчи, сега е нужно да се превърнем в отбор. Смятам, че след два месеца работа е твърде рано да казвам колко силни сме като тим, така че ми е трудно да отсъдя. Важното е да не съжаляваме за нищо и да даваме всичко, особено в трудните мигове”, допълни Монтела.