Феновете на Марсилия, както и тези на Атлетико М, ще разполагат официално с по 11 500 билета за финала в Лига Европа в Лион на 16 май.

Съответно, привържениците на френския финалист, който има 33 000 абоната, ще трябва да приложат други методи, ако искат да се снабдят с допълнителни входни талони за мача.

Смята се, че доста от привържениците на местния Лион са се снабдили с билети, тъй като техните любимци също дълго време бяха в играта в турнира. Сега обаче няма да имат такъв интерес към мач, в който Лион не участва, и ще бъдат склонни на препродажба. Така че марсилските фенове, останали без билети от официалната квота, ще трябва да се насочат към „враговете“ от Лион, както и към феновете на Арсенал, които също са изкупили предварително немалка част от билетите.

Играчите на Марсилия също ще бъдат притеснени откъм квота, защото ще получат едва по две покани и по два платени билета за свои прители и близки. За сравнение те можеха да поканят по над десетима свои хора за домакинствата от четвъртфиналите и полуфиналите в Лига Европа.

Аларма във Франция за финала в ЛЕ: Лион и Марсилия се ненавиждат