Борусия Дортмунд трябва да се справи с "трудна задача в реванша от плейофите на Лига Европа, след като загуби с 2:4 от Глазгоу Рейнджърс в първия мач у дома, каза треньорът Марко Розе.

Специалистът каза, че тимът има проблеми за решаване както в атака, така и в защита. "Имахме твърде малко добри моменти в атака през първото полувреме, в защита бяхме колебливи и не покривахме зоните си" каза Розе.

"Сценарият за реванша е труден. Загубихме с два гола у дома. Вече няма правило за гол на чужд терен и това може да ни помогне малко.

Преодоляването на дефицита от два гола на "Айброкс" е трудна задача. Не си свършихме добре работата. Ще се подготвим по такъв начин, че ще се опитаме да се възползваме от възможността, която все още имаме", допълни специалистът.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Един от най-опитните в състава на Борусия Дортмунд Матс Хумелс също остана разочарован от слабото представяне на неговия тим и загубата от Рейнджърс.

“Правим много отигравания, в които няма смисъл, играем нелогичен футбол и така правим опонентите си силни. Не търсим лесните решения, а трудните такива. Има много неща, които са свързани с това. Кой пас да подадем, кой риск си заслужава да се поеме и кой не. Аз го казвам, но и вие можете да го направите - това просто не е нашата сила”, изрази разочарованието си ветеранът.

Мениджърът на Рейнджърс Джовани ван Бронкхорст похвали представянето на своя отбор, но каза, че работата все още не е свършена.

"Това бе страхотна нощ, но само страхотна нощ. Не сме преминали в следващия кръг, което искаме. Знаем, че трябва да играем стабилно и следващата седмица", заяви Бронкхорст.