Европейската централа даде разрешение двубои от груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа да бъдат отлагани до 28 януари 2021 година. Ако те не бъдат изиграни до тази дата, отборите, по чиято вина не са се състояли мачовете, ще получават служебни загуби с по 0:3.

По програма УЕФА предвижда всички срещи от груповата фаза на Шампионската лига да се състоят до 9 декември, а тези от Лига Европа - до 10 декември.

Заради пандемията от COVID-19 през последните седмици серия от двубои в квалификационната фаза на двете състезания трябваше да бъдат отложени, като в някои случаи бяха налагани служебни поражения, а в други се стигаше до изиграване на по-късна дата.

Тези мачове обаче не са част от телевизионните договори на УЕФА, които са на обща стойност 3,25 милиарда долара. През миналия сезон Европейската централа загуби 575 милиона долара от това, че елиминационната фаза на Шампионската лига и Лига Европа бе със съкратен брой мачове.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.