Днес ще се изиграят 16 мача от груповата фаза на Лига Европа. В някои от групите интригата ще се разплете, а в други може да стане още по-интересно и оспорвано.

Програмата започва със седем мача от 19:45 часа, като тогава ще се изиграят и двата сблъсъка от Група "А" на турнира. Първенецът в групата Уест Хем гостува на последния Бачка Топола, докато Фрайбург (с равни точки с "чуковете") приема Олимпиакос в решителен сблъсък.

В Група "B" АЕК посреща Брайтън, докато Марсилия е домакин на Аякс. С победи и двата тима могат да си осигурят преминаване във фазата на елиминациите.

Реал Бетис, който е първи в Група "C", гостува на Спарта Прага в опит да подпечата участието си напред в Лига Европа. В другия мач от тази група Рейнджърс посреща последния Арис.

В Група "D" Аталанта приема Спортинг Лисабон, а Щурм Грац посреща Ракув. Австрийският тим може да запази дори шансове за класиране напред, ако победи последния в групата днес, а Спортинг Лисабон загуби гостуването си в Италия.

Група "E" ще предложи нов мач на Ливърпул, след като мърсисайдци загубиха от Тулуза и позволиха групата да се "завърже". Сега възпитаниците на Юрген Клоп ще премерят сили срещу ЛАСК на "Анфийлд". Тулуза пък посреща Юнион Сен Жилоа.

Първият в Група "F" - Рен, гостува на Макаби Хайфа. В другия мач от групата Панатинайкос посреща Виляреал.

Рома гостува на Сервет в двубой от Група "G". Италианският клуб има 9 точки, колкото има и Славия Прага, който гостува на Шериф Тираспол.

Байер Леверкузен пък ще гледа да продължи отличната си серия с нова победа, при гостустването си на Хекен в група "H". Карабах и Молде пък излизат в решителен сблъсък за второто място, тъй като и двата отбора имат по 6 точки.

Всички срещи днес:

19:45 часа / АЕК - Брайтън

19:45 часа / Аталанта - Спортинг

19:45 часа / Макаби Хайфа - Рен

19:45 часа / Спарта Прага - Бетис

19:45 часа / Бачка Топола - Уест Хем

19:45 часа / Фрайбург - Олимпиакос

19:45 часа / Щурм Грац - Ракув

22:00 часа / Виляреал - Панатинайкос

22:00 часа / Ливърпул - ЛАСК

22:00 часа / Марсилия - Аякс

22:00 часа / Молде - Карабах

22:00 часа / Рейнджърс - Арис

22:00 часа / Сервет - Рома

22:00 часа / Тулуза - Роял Юнион СЖ

22:00 часа / Хекен - Байер Леверкузен

22:00 часа / Шериф Тираспол - Славия Прага