Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше доволен от представянето на своя отбор при победата с 6:1 над Спарта Прага. Срещата беше реванш от осминафиналите на Лига Европа. Мърсисайдци вкараха четири гола в първите 14 минути на мача. 

"Преди мача казах, че не очаквам да загубим с 0:5 и да отпаднем. Стадионът бе разпродаден, всичко бе подготвено за наистина добър футболен мач. Ние трябваше да решим дали просто ще се класираме, без да си даваме зор, или ще играем наистина добра игра, а имаше толкова много причини, поради които трябваши да се опитаме да се представим на ниво", смята Клоп.

"Момчетата започнаха мача невероятно добре. Ние наистина връхлетяхме върху съперника - както искате го наречене – и вкарахме прекрасни голове. 4:0 след 14 минути е наистина странно и от този момент нататък се превърна в странен мач, защото как можеш сега да останеш алчен и да искаш още? В този момент вероятно всички са си помислили: „Добре, предстоят ни други мачове“. На полувремето смених рано Робо и Джоуи като предпазна мярка, Дарвин също. Никой от тях не беше необходимо да излиза, просто очевидно в неделя имаме друг важен мач и в този момент ние започнахме да мислим за него. Така че, когато започнах да мисля така, момчетата също започнаха да правят същото", допълни германецът.

"Но все пак, добра игра, забавна. Очевидно всички преживяхме различни емоции на "Анфийлд", но наистина се радвам за всички нас, включително и за публиката, че това не беше толкова изнервящо, колкото обикновено. Всеки може да се прибере вкъщи с нормален пулс и така трябва да бъде от време на време. Няма да остане така! Неделя вече ще бъде различен мач и сега имаме три дни, за да се опитаме да се уверим, че сме готови за него", завърши специалистът.