Капитанът на Милан Леонардо Бонучи застана плътно зад своя треньор Винченцо Монтела след нулевото реми срещу АЕК Атина в групите на Лига Европа. „Росонерите” изнесоха крайно безлично представяне в гръцката столица и станаха обект на поредната доза критики в Италия.

Анонимен Милан се показа като пълна нула и в Атина

И предният двубой срещу АЕК завърши при същия резултат, а резкия спад в резултатността на отбора тревожи всички привърженици. „Двата мача срещу АЕК бяха странни, тъй като често те ни пазеха персонално и опитваха да ни пресират във всяка зона, освен в защита”, анализира Бонучи.

„Знаехме, че ще е трудно, но взехме добра точка и вече мислим за мача срещу Сасуоло. Искаме отново да се върнем на правилния път в Серия А.”

„Ние (визира футболистите – б.р.) сме тези, които излизат на терена. Там не са само идеите на треньора. Трябват ни резултати, за да върнем ентусиазма, който имахме през лятото. Виждам много качество в нашите редици, но ни липсва мъничко характер и увереност, за да поемаме отговорността, когато топката е в нашите крака”, допълни Бонучи.