Милан изигра поредния си влудяващо блед мач от началото на сезона, като за втори пореден път завърши 0:0 срещу АЕК Атина в група D от Лига Европа. След нулевото реми на „Сан Сиро” гърците постигнаха нов престижен резултат срещу доста разочароващия тим на Винченцо Монтела.

С цели четирима контузени в редиците си – Лукас Билия, Джакомо Бонавентура, Давиде Калабрия и Андреа Конти – в добавка към не напълно готовия Сусо, „росонерите” излязоха с възможно най-добрия възможен състав.

Той обаче не предложи нищо забележително на Олимпийския стадион в Атина. Всъщност домакините от АЕК имаха по-силните откриващи минути, като още в 13-ата минута Родриго Гало изпрати истинска тупалка към вратата на Джиджо Донарума. За късмет на младия талант топката премина на сантиметри встрани.

Този изстрел дълго време си остана единственият за полувремето, като за първите 45 минути Милан съумя само веднъж да стреля към вратата на Янис Анестис и той беше далеч от това, което се очаква предвид значимите летни харчове.

В самия край на полувремето Гало отново се приближи на косъм от гола. Късо разигран корнер отдясно по атаката стигна до бразилеца пред пеналта, а той тръгна към дъгата и с левачката стреля фалцово на около половин метър покрай десния стълб.

 След полувремето Милан заигра далеч по-добре и в 57-ата минута създаде най-чистата си възможност. Рикардо Монтоливо получи хубава топка в пеналта и моменталн нанесе изстрел, който обаче намери десния стълб зад Анестис.

Гостите продължиха да натискат след тази ситуация, но с напредването на срещата домакините от АЕК с някои дребни хитрини накъсаха срещата. Това уби и малкият устрем в играта на „росонерите”, за които това бе второ поредно реми в Лига Европа.

В другия мач от групата Аустрия Виена потроши хърватския Риека като гост с 4:1. Доминик Прокоп откри за австрийците в 41-ата минута,  а след час игра Домагой Павичевич изравни. Буквално минута по-късно Аустрия отново бе напред с втори гол на Прокоп. В 72-ата минута Йосип Мисич от Риека бе изгонен. Таркан Сербест отбеляза за 3:1 в 73-ата, а десет по-късно Кристоф Моншайн оформи крайния резултат.

Милан е лидер в групата си с 8 пункта след първите 4 кръга. Второто място се полага на АЕК (6), а по-нататък следват Аустрия (4) и Риека (3).