Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман демонстрира повече от явно желание да се поздрави с първи трофей в кариерата си. Снощи „дюшекчиите” се класираха за финала на Лига Европа, където ще се изправят срещу Олимпик Марсилия.

У дома Атлетико удари с 1:0 Арсенал и с общ резултат 2:1 отстрани „топчиите”, които ще завършат сезона си с празни ръце. За оттеглящия се Арсен Венгер и неговите момчета това бе последен шанс да вземат трофей, след като по-рано загубиха финала за Купата на Лигата (срещу Манчестър Сити с 0:3).

Венгер: Футболът е жесток, носи страдание

Гризман има над 100 гола за Атлетико, откакто премина при тях през 2014 година, ала все още няма нито една купа в кариерата си. „Време ми е вече да спечеля трофей”, смята 27-годишният играч. „Бяхме се настроили за това още откакто влязохме турнира (Атлетико се включи като отпаднал от груповата фаза на Шампионската лига – б.р.). Знаем колко трудно е да триумфираш. Трябваше да водим битки във всеки мач и във всеки кръг.”

„Знаехме, че за полуфинала ще трябва да играем повече с дълги топки и да опитваме да печелим единоборствата и „вторите” топки. Видяхте и какъв беше приносът на Диего Коста (който вкара единственият гол в срещата –б.р.).”

Симеоне: Един от първите велики мачове на новия стадион

„Атмосферата? Искахме да отново да усетим чувството, което ни спохождаше на „Висенте Калдерон”, а тази вечер се случи. Поискахме от феновете да ни подкрепят, а те бяха фантастични”.

През този сезон Гризман има 46 мача за Атлетико на всички фронтове, в които има 27 гола и 14 асистенции.