Ръководството на Лацио излезе с официално съобщение, в което изрази ясно несъгласието си  с „дълбоко увреждащото” наказание на УЕФА за расистки скандирания по време на мача от Лига Европа срещу Рен. Интересното в случая е, че санкцията – каквато и да е тя – все още не е оповестена официално от европейската клубна централа.

„Бианкочелестите” рискуват да бъдат наказани с частично затваряне на стадиона заради предишни провинение от подобен тип. Предвид тона, който използват от клуба в официалното изявление, най-вероятно случаят е именно такъв.

„Решението на Дисциплинарната комисия по етика и контрол към УЕФА във връзка с поведението на някои фенове по време на мача между Лацио и Рен представлява дълбоко увреждащо наказание, което явно не взе предвид ясното осъждане  от клуба срещу подобно недвусмислено расистко поведение, дело на ограничена група безотговорни хора”, написаха от Лацио.

„Тази присъда също така потвърждава твърдото намерение на Лацио да продължи политиката на нулева толерантност, заложена от президента Клаудио Лотито.”

„Клубът също така препотвърждава своята готовност да преследва в наказателни и граждански съдилища тези, които носят вина за това безотговорно поведение, което не само сериозно наврежда на имиджа на Лацио, но също така жестоко наказва по-голямата част от феновете, които винаги са били за пример и явни противници на расисткото поведение.”

„Лацио си запазва правото да входира жалба срещу решенията на УЕФА с цел намаляне наказанието, което в по-голямата си част удря по преобладаващите добронамерени и отговорни фенове”, добавиха от Лацио.