Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо бе много ядосан след отпадането на „партенопеите“ от Гранада на 1/16-финалите в Лига Европа.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Допуснахме още един абсурден гол след рикошет. Трябва да сме горди, но и да съжаляваме, защото и в двата мача показахме, че имаме нещо повече от Гранада“, заяви Гатузо.

„Тези, които представляват италианския футбол, трябва да направят присъствието ни по-силно, защото през последните няколко дни видях някои невероятни неща на терена. Ако италиански тим се осмели да направи това, което Гранада стори днес с губенето на време, щяхме да сме на всички първи страници“, добави още той пред „Скай Спорт“.

„През първото полувреме играхме около 16-17 минути футбол, а през второто беше още по-лошо. Мисля, че трябва да има уважение и ако няма, трябва да го променим. Реферът не може да губи три минути всеки път, когато има фаул. Ако италиански отбор направи това, ще бъде по всички вестници“, каза Гатузо.

„Отборът трябва да запази спокойствие. Хората трябва да затруднят моя живот и да оставят футболистите на мира. Правя избор да играя с трима или четирима в защита, аз съм първият, който носи отговорност. Тази фланелка тежи на играчите. Те трябва да се съсредоточат върху това да дават всичко от себе си“, каза италианският специалист.

„Предстоят ни още 17 мача, има много точки за печелене. Трябва да гледаме напред и да успеем да се превърнем в отбор, който знае какво иска и както трябва да направи“, заяви Гатузо.