Старши треньорът на италианския Аталанта Джан Пиеро Гасперини заяви, че отборът му не е задължен да спечели Лига Европа, но турнирът ще се превърне в приоритет при класиране за полуфиналите. Първият двубой между Аталанта и германския РБ Лайпциг завърши при 1:1, а реваншът е в четвъртък вечер в Бергамо.

„РБ Лайпциг е опасен противник. И двата отбора искат да победят. Ние със сигурност ще се опитаме да стигне до полуфиналите“, каза Гасперини.

„Не мога да прогнозирам какво ще се случи утре. Би било фантастично да успеем да се класираме за полуфиналите. Трябва да покажем качествата си и да се възползваме от позитивните моменти“, добави наставникът на Аталанта.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

„Преди две години бяхме на една минута от полуфинал в Шампионската лига. Това бе най-високото ниво, до което сме достигали. Сега всички ще запомнят, ако успеем да победим“, коментира още Джан Пиеро Гасперини.

Аталанта загуби три от последните си пет двубоя в Серия А, а попитан дали Лига Европа е приоритет за отбора, Гасперини отговори: „Все още можем да се класираме за евротурнирите чрез първенството. Лига Европа ще се превърне в приоритет, ако се класираме за полуфиналите. За отборите като Аталанта е трудно да печелят трофеи, така че за нас няма задължение да спечелим Лига Европа. Това е възможност. Трябва да сме концентрирани върху следващия мач и да продължим колкото можем по-далеч. Вече спечелихме с показаното до момента“.