Феновете на Цървена звезда останаха крайно разочаровани от домакинската загуба с 0:1 от Мидтиланд в Лига Европа и в последните минути от трибуните полетяха твърди предмети. Пострада човек от щаба на домакините, който е бил откаран с линейка в болница. Ексцесиите най-вероятно ще докарат наказание от УЕФА за "звездашите", които ще бъдат и сериозно глобени за картоните срещу датския тим.
Най-голямата новинарска мрежа в Сърбия В92 определи като "самоубийство" представянето на отбора на Цървена звезда в мача с датския Мидтиланд от група "F" на Лига Европа. Шампионите на Сърбия отстъпиха с 0:1 на своя стадион "Райко Митич", като почти през целия мач играха с 10 човека, завършиха го с 9, вкараха си автогол и допуснаха първа домакинска загуба от 26 ноември 2019 година насам, когато отстъпиха с 0:6 пред Байерн Мюнхен в мач от Шампионската лига.
 
"Цялата награда от мача срещу Мидтиланд, който завърши 0:1, отиде за датчаните, а представянето на отбора на Деян Станкович вървеше само надолу. Изгонването на Милош Дегенек и нелепият автогол на Гелор Канга се превърнаха в самоубийство за първата възможност за класиране в европейските клубни турнири напролет", пише В92.
 
"Слабата игра на ключови играчи в атака и лошата подготовка за мача са причините за първото поражение на Звезда у дома от мача с Байерн Мюнхен", смятат още от информационната медия.
 
"От тази вечер Мидтиланд също може да се смята за сериозен кандидат за класиране. С два червени картона и с автогол това не бе вечерта на Звезда", отбелязват от sportske.net.
 
Медиите в Сърбия не останаха очаровани и от поведението на старши треньора Деян Станкович, който не се появи на пресконференцията след мача. На нея отборът бе представен от помощника Небойша Милошевич, който се извини от името на наставника и добави, че Станкович ще даде коментара си за случилото се преди следващата среща от първенството. Според Милошевич играчите са дали всичко от себе си и малко не им е стигнало поне за равенство в намален състав.