Мениджърът на Арсенал Унай Емери похвали реакцията на своите играчи след допуснати гол от Валенсия и записването на успеха с 3:1, но потвърди, че шансовете на отбора му за продължаване към финала остават 50:50, въпреки добрият резултат. Испанецът потвърди, че реваншът с „лос че” ще бъде още по-тежък, като подготовката трябва да е на високо ниво.

„Искахме да вземем добър резултат в първия мач и бяхме наясно с това. Срещата с Валенсия бе много трудна. След гола им реагирахме много добре, със спокойствие и страст. Използвахме нашите си моменти, а головете през първата част ни придадоха увереност”, коментира Емери.

„Искахме да спечелим, без да допуснем гол, но не стана напълно, както искахме. Третият гол дойде в ценен момент, но шансовете остават 50:50”, сподели Емери.

„Валенсия е много добър отбор, който играе силно в защита и средната линия. Те са силни и на статични положения, както ни и вкараха, но генерално сме доволни и се радвам, че направихме щастливи нашите фенове. Сега се подготвяме по същия начин за реванша, тъй като знаем, че ще бъде още по-трудно”, завърши Унай Емери.