Най-скъпият защитник в историята на футбола Хари Магуайър се видя принуден да изтрие публикация в социалните мрежи, след като тя породи коренно противоположна реакция спрямо първоначалните му намерения. Английският национал реши да окуражи играчи и фенове на Манчестър Юнайтед след 0:0 срещу АЗ Алкмаар в Лига Европа, ала не просто разгневи привържениците, но стана и обект на ирония от официалния профил на турнира в „Туитър”.

26-годишният футболист пътува с отбора за мача в Холандия и остана неизползвана резерва, след като мениджърът Оле Гунар Солскяер извади тим, пълен с резерви и младоци. „Червените дяволи” отново показаха бледа продукция и ако този път наистина тежкия терен може да бъде някакво оправдание, то този аргумент нямаше особена тежест пред феновете им.

И след 212 дни без победа навън, Оле пак оптимист

А аз капак Магуайър се опита да звучи оптимистично. „Точка спечелена далеч от дома. Благодаря за подкрепата. Ще се видим в неделя”, написа английският национал „Туитър”.

Една от първите реакции след публикацията дойде от официалния канал на Лига Европа в социалната мрежа, която ретуитна посланието със следния текст: „С подобен манталитет ще се виждаме всяка година.”

Именно това беше капчицата, която преля чашата с търпението на привържениците и под съобщението на Магуайър се избълваха нелицеприятни и злостни коментари. В крайна сметка англичанинът се видя принуден да изтрие поста си.