Мениджърът на Уест Хем Юнайтед - Дейвид Мойс, видимо бе разочарован от съдийството при загубата от Фрайбург с 0:1 като гост в първи мач от 1/8-финалите на Лига Европа. „Чуковете“ претендираха за дузпа за игра с ръка на играч на домакините в края на срещата, но въпреки намесата на системата ВАР такава не бе отсъдена от испанският рефер Алехандро Ернандес, като ситуацията се разглеждаше близо четири минути.

„В днешно време, ако двете ти ръце са вдигнати над главата, това е дузпа. Ако това беше свободен удар за бутане, съдията никога нямаше да поднови играта с това. Ако техният футболист ритне топката в собствената си ръка, това е наистина лошо изчистване. Поради тези причини смятам, че това беше дузпа“, заяви недоволният Мойс след двубоя.

Getty/Gulliver images
30 снимки

„От друга страна, смятам, че щеше да е сурово, ако беше срещу моя отбор. Но ако ръцете са над главата, щях да мисля, че е дузпа. При мачовете в Европа, ако топката се удари в ръката, реферите са склонни да дават дузпи, независимо дали смятате, че това е правилно или не“, заяви още разпалено шотландецът.

„Трябва да ги обърнем и ще направим всичко по силите си. Спечелихме напрегнат мач срещу тях в груповата фаза, така че знаем какво трябва да направим. Надяваме се, че домакинското предимство ще ни помогне и в четвъртък ще имаме още една страхотна европейска вечер“, каза още Мойс.