Чешкият футболен гранд Спарта Прага улови сериозен гаф от страна на Челси, който тотално обърка срещу кой тим му предстои да се изправи в четвъртфиналите на Лига Европа. Хумористичното послание от Спарта хем разкри грешката на английския тим, хем в някаква степен уязви също действителния съперник на „сините” – Славия Прага.

Причината за всичко стана онлайн обявление на Челси до собстевните фенове, че местата за двубоите срещу Уест Хем в първенството и Спарта Прага в Лига Европа са пуснати в обща продажба. Естествено, запознатите с развоя на сезон 2018/2019 във втория по сила европейски клубен турнир знаят, че Спарта Прага не успя да се класира за тази фаза. Това стори градският враг на „Железна Спарта” – Славия – след малък подвиг в двубоите срещу Севиля.

Относно обърканата самоличност с немалка доза ирония „червените” написаха: „Здравейте, хора от Челси, напълно разбираме, че сте объркани, след като сме най-известният и най-успешен клуб от Прага. Този път обаче играете срещу Славия, извинете…”

Челси е гост в първата елиминационна среща от четвъртфиналите на Лига Европа. Тя ще се изиграе на 11 април. Седмица по-късно Славия Прага пристига на „Стамфрод Бридж” за реванша.