Българин е част от историческото постижение за отбора на Арарат-Армения, който достигна до плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа. Бившият младежки национал Георги Пашов игра цял мач при успеха с 2:0 над грузинския Сабуртало като гост и получи жълт картон.

Пашов е основен играч в тима, както при спечелената миналата година титла, така и в неочаквания за мнозина европоход. Сега пред Арарат-Армения се изправя Дюделанж (Люксембург), а един от двата отбора ще влезе в групите на Лига Европа.

"Аз съм изключително горд и радостен. С отбора понеже буквално пишем история в момента. Никога досега отбор от Армения не е достигал до плейофната фаза на Лига Европа. Лично премиерът на Армения Никола Пашинян ни поздрави в национален ефир. И сега цяла Армения очаква от нас да влезем в групите на Лига Европа", каза за БТА роденият в Гоце Делчев футболист.

До момента 29-годишният Пашов е играл във всичките шест мача на отбора си в европейската кампания.

"Реално още не сме се запознавали детайлно с отбора на Дюделанж. Но първия ми поглед показва, че са отстранили Шкендия, които са шампион на Македония. А и за да достигнат до плейофната фаза няма как да са случаен отбор, който може да се подцени. Длъжни сме да го направим", завършва миналият през Славия, Монтана, Локомотив Пловдив и Етър десен халф-бек.