Привържениците на Лацио получиха забрана да пътуват до Марсилия за срещата от груповата фаза на Лига Европа в четвъртък от министъра на вътрешните работи на Франция поради редовното „насилствено поведение на някои от техните фенове“.

Министърът Жералд Дарманен заяви, че фракции на Лацио непрекъснато са предизвиквали главоболия не само около стадиона, но и в градските центрове. Запалянковците на Марсилия получиха забрана да присъстват на мача в Рим на 21 октомври. От министерството на вътрешните работи се надяват да предотвратят повторение на насилието, което се случи при домакинството на Марсилия над Галатасарай на 30 септември.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Няколко фена на двата отбора бяха арестувани за това, че хвърлиха ракети и „32 члена на охранителите бяха ранени“.

„Индивидуални лица или групи привърженици на Лацио нямат право да пътуват до Марсилия“, гласи заповедта на Дарманен. Министерството обясни забраната с „насилственото поведение на определени фенове“ на Лацио, „което редовно се случва около стадиона и в градските центрове, където се провеждат мачовете“, и говори за навика на привържениците на „орлите“ да правят „фашистки скандирания“ и „нацистки поздрави“.

Министерството напомни за последния път, в който Марсилия прие Лацио на 25 октомври, 2018 – тогава четирима души бяха наръгани в мело с близо 200 привърженици“ преди срещата, а в деня на мача имаше допълнителни сблъсъци между двете агитки.