Астана на Станимир Стоилов записа успех в четвъртия кръг от груповата фаза на Лига Европа. Тимът спечели далеч от дома при гостуването на Макаби Тел Авив с 1:0. Победното попадение вкара Твумаси в 57-ата минута на срещата.

Домакините започнаха доста добре мача и сътвориха куп положения пред вратата на съперника, но голове не падаха. В 20-ата минута Кяртансон стреля от изгодна дистанция за отбелязване, но Ерич прояви качествата си и спаси.

Десет минути по-късно и Атар имаше възможност да се разпише, но отново Ерич беше над всички. Две минути след подновяването на играта Атар от точката на дузпата стреля и отново Ерич направи невероятно спасяване. Пет минути след тази ситуация домакините отново имаха възможност, но отново не сполучиха.

Гостите стигнаха до победния гол в 57-ата минута, когато Твумаси се разписа с добре премерен удар в близкия на вратаря ъгъл. До края на мача гостите създадоха няколко възможности да вкарат и втори гол, но това не се случи. 

Независимо от това успехът гарантира 3 точки и второ място в групата с актив от 7 точки, точка по-малко от лидера Виляреал, който победи като гост Славия Прага с 2:0. Пражани са трети, а четвърти е Макаби с 1 точка.