Мениджърът на Арсенал Микел Артета оказа своята подкрепа към собствениците на клуба и заяви, че Стан и Джош Крьонке ще направят всичко възможно, за да може тимът да има успехи.

Както е известно, в последните дни феновете се обявиха против Крьонке, тъй като виждат как любимият им отбор запада все повече с всеки изминал сезон. Привържениците призоваха за смяна на собствениците, след като видяха как „артилеристите“ се включиха в провалилия се проект за Европейска Суперлига.

Във вчерашния ден пък Стан Крьонке категорично обяви, че не мисли да продава Арсенал.

„Ако феновете имат възможност да опознаят собствениците, мисля, че много от тях ще останат изненадани. Те показаха, че са отдадени на клуба и амбицирани, защото всички искаме да имаме успехи на терена. Имаше много спекулации относно ситуацията. Феновете изразиха мнение по време на мача с Евертън. Сега имаме ясно изявление от собствениците. Посоката напред е ясна“, каза Артета.

В четвъртък „артилеристите“ гостуват на Виляреал в първи мач от полуфиналите на Лига Европа. Мениджърът на лондончани сподели, че няма кадрови проблеми.

„Всички са на линия и това включва Обамеянг, Лаказат и Тиърни. Вълнуваме се да играем този мач, когато знаем, че можем да се класираме за финала, ако го заслужим. Чака ни труден съперник, но искаме да сме тук. През последните 10-15 години Виляреал постигна огромен напредък. Дори и с различни треньори, те се придържаха към едни и същи принципи. Благодарение на Емери те спечелиха своята индивидуалност в този турнир, а също така виждам, че отборът разбира идеите му, знае как да работи с топката и без топката", бяха думите на Артета.

💬 "They are all in contention. All of them. Including Aubameyang, Laca and Kieran. They are all in contention for the game."

🔜 #UEL

— Arsenal (@Arsenal) April 28, 2021