Натискът върху натоящия мажоритарен собственик на Арсенал Стан Крьонке да продаде клуба се увеличава. Преди няколко дни стана ясно, че три от легендите на отбора - Тиери Анри, Денис Бергкамп и Патрик Виера ще се присъединят към милиардера Даниел Ек, който публично заяви желанието си да купи клуба и при завършване на сделката ще се завърнат на работа в клуба.

Сега те бяха подкрепени от друга голяма фигура от близкото минало на “артилеристите” - Арсен Венгер, който също подкрепи идеята в изказване пред BeIN Sport и предложи помощ, ако такава е необходима. 

“Харесвам идеята бивши играчи да управляват клуба. На практика има два варианта в света на футбола в момента - първият е Байерн (Мюнхен), където управляват бивши играчи на отбора или Манчестър Сити, където имате един голям инвеститор, който купи клуба. Лично аз, като футболен човек, харесвам идеята Арсенал да бъде управляван от бивши играчи", започна французинът. 

"Иначе за проекта мога да кажа, че най-добрите сделки се случват, когато никой не знае и ти просто излезеш и го обявиш, когато всичко е готово. Когато всичко е публично, тогава имаш да изкачваш планина - никой не иска да се откаже от своето. Много по-лесно е, когато нещата не са пред погледите на всички. Аз винаги съм подкрепял Арсенал и ако мога да помогна с нещо, ще го направя. Това е моят отговор. Ако не, пак ще съм доволен от живота си. Мисля, че феновете оценяват това, че винаги съм поставял Арсенал на първо място. Жертвах най-хубавите си години, за да помогна на клуба да изгради нов стадион без да взима пари от никой. Не излязохме да кажем - трябват ни пари, а просто свършихме добре работата и останахме в челото. Бил съм критикуван, но това е нормално, когато работата публична, но не мисля, че някой се съмнява, че съм правил най-доброто за отбора. Правил съм грешки и не го отричам,” заяви Венгер.