Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че все още го боли за пропусната възможност отборът да се класира за участие в Шампионската лига. Арсенал победи Евертън с 5:1 в последния кръг на Висшата лига в Англия и завърши на пето място в класирането.

„Направихме каквото можем. Нуждаехме се от чудо, но сезонът не лъже. Но сега не мога да правя анализ, защото все още ме боли за пропусната възможност“, заяви Артета.

„Много съм разочарован. Създадохме очаквания и сега вината от неизпълнената цел е болезнена. Но нивото ни не бе достатъчно високо и знаем, че трябва подобрим още клуба“, каза още мениджърът на Арсенал.

По времето на Арсен Венгер, отборът участва в Шампионската лига в 19 поредни сезона. От 2017 година обаче тимът не се е класирал за най-престижния европейски клубен турнир по футбол.

„Не съм особено удовлетворен от класирането за втория по сила турнир на Стария континент. Загубихме нещо, което трябваше да постигнем и все още не боли. Все пак феновете имат причини да са позитивни. Атмосферата, която създадохме, е видна, както и потенциалът на състезателите“, добави Микел Артета.

Мениджърът на Евертън Франк Лампард заяви, че двубоят с Арсенал е бил доста труден.

„Опитахме се да се концентрираме, но беше трудно. Арсенал преследваше по-голяма цел. Благодарен и щастлив съм, че тимът остана в елита. Мисля, че начинът, по който играхме през последния месец срещу големите отбори беше чудесен. Ще се опитаме да подобрим представянето си през следващия сезон“, каза Лампард.

„Хубавото е, че ще имаме време за анализ и почивка. Но определено имаме много неща, които да подобрим“, завърши Франк Лампард.