Отборите на Арсенал и Атлетико Мадрид се изправят един срещу друг тази вечер в първи мач от полуфиналите на Лига Европа. Двубоят е от 22:05 часа на "Емирейтс", а битката между двата тима предвещава зрелище. Един срещу друг се изправят големите фаворите в надпреварата, а двете срещи, които ще изиграят от мнозина са сочени за финал преди финала. 

Всеки един измежду двата тима си има своите причини да се бори със зъби и нокти за титлата от надпреварата. Арсенал няма шанс за топ 4 във Висшата лига, което означава, че ако не сдобие с трофея от втория най-преситжен клубен турнир, няма да участва в Шампионската лига догодина. Освен това евентуален триумф на финала в Киев би бил чудесен прощален подарък за мениджъра Арсен Венгер, който обяви, че напуска "Емирейтс" след края на сезона. 

Йозил, Уилшър и Чех се завръщат в игра за Арсенал

Атлетико обаче също няма да се даде без бой. Тимът на Диего Симеоне на практика загуби борбата за титлата в Ла Лига, след като изостава на 11 точки зад лидера Барселона. "Дюшекчиите" може да сдадат и второто място, ако продължават с грешните стъпки, тъй като Реал Мадрид им диша във врата. Така основната цел пред Атлетико остава отличието от Лига Европа, което те завоюваха през 2010 и 2012 година. 

Що се отнася до съставите, в Арсенал се завърнаха Месут Йозил, Петър Чех и Джак Уилшър. Тримата подновиха тренировки през седмицата и се очаква да са готови за двубоя тази вечер. Венгер обаче отново няма да може да разчита на трайно контузените Мохамед Елнени и Хенрих Мхитарян.

Изненада! Диего Коста в групата на Атлетико за Арсенал

Диего Симеоне ще трябва да се оправя без крайните бранители Филипе Луиш и Хуанфран. Нападателят на мадридчани Диего Коста също бе под въпрос и дори се появиха информации, че на 100% няма да може да вземе участие в срещата. В последнтие часове обаче новините за състоянието му са добри и е възможно да бъде на разположение на Симеоне, след като попадна в групата.


В другия полуфинал също от 22:05 часа един срещу друг се изправят тимовете на Олимпик Марсилия и РБ Залцбург. До момента двата тима изненадват с представянето си в надпреварата. Марсилия и Залцбург вече бяха заедно в в една група в началото на турнира.

Тогава австрийците записаха победа и равенство срещу Марсилия (1:0 и 0:0) в двата мача помежду им.

Марсилци ще трябва да се оправят без контузените Хироки Сакай ,Бубакар Камара и Стив Манданда. Що се отнася до Залцбург, в състава няма никакви кадрови проблеми и дори нападателят Моанес Дабър ще се завърне в игра след изтърпяно наказание.