Арсен Венгер ще може да разчита на трима от основните футболисти от състава Месут Йозил, Джак Уилшър и Петър Чех в последната си европейска домакинска среща като мениджър на Арсенал. Лондночани излизат в четвъртък на "Емиратс" срещу Атлетико Мадрид в първи полуфинал от турнира Лига Европа.

Вратарят Чех и полузащитниците Йозил и Уилшър ще бъдат на разположение, след като пропуснаха победата над Уест Хям с 4:1 във Висшата лига през уикенда заради леки травми, Тримата днес тренираха нормално и ще могат да играят утре.

Венгер заяви, че се надява, че Хенрих Мхитарян ще се възстанови от контузията в коляното за реванша в Мадрид следващата седмица.

Френският мениджър имаше по-лоши новини, идващи от състоянието на Мохамед Елнени, който получи травма в глезена през уикенда.

"Елнени ще пропусне остатъка от сезона. Все пак има малък шанс той да играе срещу Хъдърсфийлд в последния ни мач. Мисля, че той ще бъде на разположение на Египет за Световното първенство в Русия, но за Арсенал най-вероятно - не", заяви Арсен Венгер.