Отборът на Атлетик Билбао победи Генк с 5:3 и излезе на второ място във временното класиране в група F на турнира Лига Европа. В главен герой на головото шоу се превърна асът на Билбао Ариц Адурис, който вкара и петте гола за своя тим, включително три дузпи. Арудис бе точен в 8, 24, 44, 74 и 94-а минути.

Генк и Атлетик Билбао са първи и втори във временното класиране с по 6 точки, а Сасуоло и Рапид Виена, който направиха 2:2 са съответно – трети и четвърти с по 5 точки.

Ариц Адурис пък стана първият играч, който вкарва пет гола в мач от Лига Европа.

Домакините демонстрираха от самото начало, че няма да губят време и ще хвърлят всички сили за успеха. Още в 8-ата минута Ариц Адурис откри за Атлетик Билбао, реализирайки за 1:0. Активните действия на испанския тим продължиха и в 23-ата минута състава от Билбао получи правото да изпълни дузпа. Адурис не сгреши от бялата точка и в 24-ата минута домакините вече водеха с 2:0.

Генк успя да върне едно попадение само 4 минути по-късно, в 28-ата, когато Алехандро Посуело пусна към Леон Бейли, който овладя и със страхотен изстрел вкара за 2:1. Самият Посуело бе близо до гола в 38-ата минута, но изпрати топката над гредата на Билбао.

В края на полувремето ситуацията стана още по-тежка за гостите, които за втори път бяха наказани с дузпа. Ариц Адурис пак реализира и така в 44-ата минута Атлетик Билбао поведе с 3:1 на Генк, а 35-годишният Адурис оформи своя хеттрик.

Веднага след почивката Адурис имаше нов шанс в 46-ата минута, но стреля край дясната греда. Гостите не се отказаха и намалиха за 3:2 в 51-ата минута чрез Вилфред Ндиди, който надскочи отбраната на съперника и реализира.

Все още обаче трилърът не бе решен като и Атлетик, и Генк изработиха нови възможности за попадение. В 74-ата минута Ариц Адурис отново се разписа, вкарвайки четвърто попадение за 4:2 за домакините, оползотворявайки брилянтен пас към него.

Тимът на Генк все още не бе готов да се предаде и в 80-ата минута Тино Сушич направи резултата 4:2. Точка на спора сложи не кой да е, а отново Ариц Адурис, който с петото си попадение в двубоя оформи крайното 5:3 за Атлетик Билбао.

В другия мач от групата Сасуоло и Рапид Виена направи равенство 2:2, а домакините могат повече да съжаляват, че изпуснаха победата.

Отборът на Сасуоло поведе с 2:0 още до почивката, като дори в 3-ата минута попадение на домакините не бе зачетено. Алесандро Матри вкара топката във вратата на Рапид Виена, но реферът отсъди фаул и не зачете попадението.

В 34-ата обаче Давиде Биондини намери Грегори Дефрел, който бе точен за 1:0 за Сасуоло. Дефрел стреля, топката се отби в гредата и влезе във вратата на Рапид.

В добавеното време на първото полуреме Лоренцо Пелегрини вкара за 2:0. Пелегрини изпълни пряк свободен удар, топката се отби от защитник и така авансът на домакините се покачи.

След почивката Сасуоло можеше да покачи аванса си в 51-ата минута, но така и не сполучи.

В последните минути на двубоя Рапид Виена се добра до точката с две бързи попадения.

Първо Матей Йелич намали за 2:1 в 85-ата минута, а само пет минути по-късно, в 90-ата, Гиорги Квилитая реагира отлично, добра се до топката и с точен изстрел вкара за 2:2, с което донесе точката за Рапид.