Отборът на Шалке 04 се класира за осминафиналите в Лега Европа, предолявайки гръцкия ПАОК. Немският тим направи 1:1 със състава от Солун в реванша от 1/16-финалите в турнира, но авансът от три гола от първия мач бе достатъчен за безпроблемното продължаване в следващата фаза. Шалке победи именно с 3:0 преди седмица в Гърция и с общ резултат 4:1 убедително преодоля съперника си.

Домакините поведоха в 23-ата минута с гол на Алесандро Шьопф, а две по-късно Матия Настасич си отбеляза автогол за 1:1.

Отборът на Шалке 04 започна спокойно срещата, а още в 8-ата минута Сеад Колашинац пусна добра топка към наказателното поле, но защитник на гостите се намеси навреме. Минута по-късно Йевхен Шахов овладя в атака за ПАОК и стреля, но ударът му не бе достатъчно силен.

Домакините излязоха напред в 23-ата минута, когато Алесандро Шьопф се освободи добре и овладя след пас от Ерик Максим Чупо-Мотинг. 23-годишният австриец прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на ПАОК за 1:0.

Само две минути по-късно обаче, в 25-ата Матия Настасич имаше нещастието да си отбележи автогол и изравни резултата – 1:1.

Футболистите на ПАОК успяха още веднъж да вкрата топката в мрежата на домакините, когато в 39-ата минута Ефтимиос Кулурис реализира, но попадението не бе зачетено заради засада. В края на полувремето Клаас-Ян Хунтелаар надскочи защитата на гръцкия тим и отправи хубав удар с глава, но топката прелетя край дясната греда.

След почивката Чупо-Мотинг пробва да изненада вратаря на ПАОК Панайотис Гликос в 54-ата минута, но стражът внимаваше.

В 65-ата пък египтянинът Амр Варда стреля отдалеч към вратата на Шалке 04, но прати топката прекалено високо.

Отличен шанс за победен гол за Шалке в двубоя пропиля Набил Бенталеб. 22-годишният алжирец стреля неточно при добра възможност за домакините в 82-ата минута и в крайна сметка резултатът остана 1:1.