Славия Прага обеща да уважи решението на разследването за расисткия скандал от мача с Рейнджърс в Лига Европа и да предприеме действия, ако е необходимо. 

Лидерът в чешкото първенство отрече обвиненията в расизъм на своя играч Ондрей Кудела и отвърнаха на удара, обвинявайки Глен Камара, че е нанесъл удари на Кудела след мача в четвъртък. Камара пък заяви, че версията на Кудела за събитията е "пълна лъжа" и добави, че съотборникът му Бонгани Зунгу е чул казаното и е свидетел на случката.

От Славия Прага разкриха, че случаят вече е работа на УЕФА, както и на шотландската полиция. 

"Вярваме, че всичко ще бъде разследвано, а ние ще уважим решението и ако то оправдва играча на Рейнджърс, ние ще вземем съответните мерки. Надяваме се, че ситуацията няма да ескалира допълнително. Апелираме феновете ни да се въздържат от всякакви неподходящи изявления и вярваме, че Рейнджърс ще направи същото. Допълнителни коментари от клуба няма да има, не смятаме за уместно да участваме в постоянния поток от мнения в социалните мрежи, където наред с всичко останало, бяха публикувани и смъртни заплахи", се казва в изявлението на клуба. 

Привърженици на Славия Прага обаче вече нарушиха молбата на клуба, появявавайки се с огромен транспарант, който обижда на расистка основа Глен Камара. Президентът на клуба - Арослав Твърдик, се обяви против трнспаранта и заяви, че е "изключително засрамен" от "абсолютно отвратителния надпис".