Защитникът на Славия Прага Ондрей Кудела е бил бит в тунела на стадион "Айброкс" в Глазгоу след двубоя с местния Рейнджърс от 1/8-финалите на Лига Европа, оплакаха се от клуба. Чешкият тим спечели с 2:0 и с общ резултат 3:1 продължава напред. 
 
Все още не е известно кой е ударил играча, но от клуба са извикали полиция. Предположенията са, че инцидентът е продължение от скандала, който избухна на терена между играча на Славия Ондрей Кудела и Глен Камара. Очевидци твърдят, че чехът е обидил съперника на расова основа. Това беше потвърдено и от мениджъра на Рейнджърс Стивън Джерард, който заяви, че вярва на своя играч и се надява УЕФА да вземе правилното решение.

От Славия Прага побързаха да излязат с официално изявление, в което категорично отхвърлят обвиненията в расизъм.

"Славия отрича отвратителното обвинение за расистко поведение на Кудела. След един от многото брутални фаулове на домакините, Кудела признава, че си е изпуснал нервите, но в думите му не е имало нищо расистко. Грубата игра на Глазгоу доведе до много контузии, а вратарят Колар е с десет шева на главата.

След края на мача нашият отбор нямаше право да влиза в съблекалнята. Ондржей Кудела беше нападнат от футболиста на домакините Камара и ударен с юмруци в главата. Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард стана свидетел на инцидента, както и представителите на УЕФА, които бяха шокирани от това поведение", написаха от клуба.

Автобусът на Славия Прага бе ескортиран от шотландската полиция до летището в Глазгоу от мерки за сигурност.