Испанският Севиля започна с успех елиминационната фаза на турнира, който е печелил на 5 пъти през новия век - Лига Европа (Купата на УЕФА). Момчетата на Пабло Мачин подчиниха Лацио с 1:0 на "Стадио Олимпико" в Рим в първи 1/16-финал в надпреварата и така взеха аванс преди реванша в Испания след седмица (20 февруари).

В герой за гостите за пореден мач през този сезон се превърна французинът с тунизийски корени Уисам Бен Йедер (22'), който вкара единственото попадение в срещата. Това бе 7-ми гол за играча през кампанията в Лига Европа, както и общо 20-ти във всички турнири.

Лацио - Севиля

източник: Gulliver/GettyImages

Лацио изпитваше сериозни кадрови проблеми, след като игра без звездите си Чиро Имобиле и Сергей Милинкович-Савич, които не успяха да се възстановят от травми. В предни позиции за тима на Симоне Индзаги бяха Фелипе Кайседо и бившият играч на съперника Хоакин Корея. 

По време на срещата лациалите бяха принудени да направят три принудителни смени поради травмите на Бастош, Пароло и Луис Алберто.

Андалусийци започнаха силно и опитаха да притиснат съперника още в началните минути. В 22-ата падна и единствения гол, когато вертикална атака през центъра позволи на топката да стигне до Сарабия. Той бе оставен сам отляво на наказателното поле, откъдето центрира към далечна греда. Там отбраната на Лацио не успя да улови Уисам Бен Йедер, който от няколко метра вкара в опразнената врата.

Лацио - Севиля

източник: Gulliver/GettyImages

В 27-ата домакините опитаха да отговорят. Адам Марушич излезе на добра позиция, стреля и кълбото отиваше към мрежата, но в последния момент футболист на Севиля се намеси и изчисти.

Момчетата на Мачин можеха да покачат резултата на три пъти през втората част. Между 65-ата и 70-ата минути шансове се откриха пред Хесус Навас, Серхио Ескудеро и Андре Силва, които обаче не успяха да ги оползотворят.

Лацио - Севиля

източник: Gulliver/GettyImages

В 85-ата минута Лукаш Лейва бе на страхотна позиция за гол, но не уцели вратата от границата на наказателното поле, с което запази крайния резултат - 0:1 за испанците.

Лацио - Севиля 0:1

0:1 Уисам Бен Йедер 22'

Стартови състави на двата отбора:

Лацио: Стракоша, Бастош (Луис Фелипе 57'), Ачерби, Раду, Марушич, Пароло (Данило Каталди 46'), Лейва, Луис Алберто (Риза Дурмиси 44'), Лулич, Хоакин Корея, Кайседо

Треньор: Симоне Индзаги

Севиля: Вацлик, Меркадо, Кяер, Сержи Гомес, Навас, Сарабия (Амаду 83'), Банега, Васкес, Ескудеро (Промес 75'), Андре Силва, Бен Йедер (Ел Хадади 71')

Треньор: Пабло Мачин

Стадион: "Стадио Олимпико" (Рим)