Отборът на Рома спечели своята група Е в Лига Европа и продължава напред за шестнайсетина финалите в турнира без поражение след 5-я кръг на груповата фаза. Италианският гранд се справи с виктория Пилзен с 4:1 и натрупа 11 точки преди последните мачове от групата, а вторият Астра има 7 точки, което прави Рома недостижим на върха.

Един Джеко се отличи с хеттрик за успеха, а едно попадение добави Пероти.

Виктория Пилзен остава без победа в груповата фаза с едва 3 точки в актива си.

В другия двубой от групата Астра победи като гост Аустрия Виена с 2:1 и излезе на втора позиция със 7 точки. Аустрия е с 5, като в последните мачове в група Е Астра е домакин на Рома, а Виктория Пилзен приема Аустрия Виена

Съперниците в Рим си размениха по едно попадение през първото полувреме, като първо Рома поведе в 11-ата минута. След чудесна индивидуална изява Един Джеко с прецизен удар реализира за 1:0. Две минути по-късно Джеко отново застраши вратата на гостите, но този път Матуш Козачик спаси.

Мигът на Виктория Пилзен дойде в 18-ата минута, когато Ян Коварик прати топката към Мартин Земан, който надскочи защитата на домакините и с глава вкара за 1:1.

До почивката на два пъти Един Джеко – в 37-ата и 42-ата бе близо до нов гол, но пропусна. Емерсон също пропиля възможност за Рома в 41-ата минута, а в самия край на полувремето Мохамед Салах имаше изключителен шанс, но стреля края лявата греда на Пилзен.

След почивката Матуш Козачик трябваше да спасява удар на Мохамед Салах в 51-ата минута. Десет по-късно, в 61-ата Антонио Рудигер намери Един Джеко, който надскочи защитата на гостите и от близко разстояние с глава реализира за 2:1 за Рома.

Михал Дуриш от Виктория Пилзен напредна добре и стреля, но над гредата на Рома в 64-ата минута. Италианският гранд пък продължи да търси още попадения и първо в 82-ата Диего Пероти покачи на 3:1, а в 88-ата Пероти пусна към Един Джеко, който оформи крайното 4:1 с третия си гол в двубоя.

Във Виена Аустрия загуби от Астра с 1:2, като битката за втората позиция в Група Е ще продължи и в последния 6-я кръг. Домакините поведоха с 1:0, но останаха с 10 човека в 65-ата минута и впоследствие доуснаха две попадения.

Иначе .първото полувреме завърши при 0:0. Константин Будеско от Астра се освободи добре и стреля от далеч в 10-ата минута, но вратарят на домакините се справи. Бразилецът Венуто пък имаше шанс за Аустрия, но изпрати топката над гредата на Астра до почивката.

Домакините излязоха напред в резултата в 57-ата минута, когато Лукас Ротпулер бе точен за 1:0.

Александър Грунвалд обаче остави австрийския тим с човек по-малко, след като в 65-ата минута получи втори жълт и съответно червен картон.

Гостите от Астра се възползваха по най-добрия начин и първо Даниел Флореа изравни за 1:1 в 79-ата минута, а в 88-ата Константин Будеску не трепна от дузпа и донесе ценната победа на румънците.