Аустрия Виена шокира Рома у дома след като навакса изоставане от два гола и стигна до равенство 3:3 в двубой от група "E" на Лига Европа.

Австрийците поведоха още в началото на двубоя, но Рома бързо се върна в  мача с два гола на Стефан Ел Шаарави. 

Римляните стигнаха до 3:1 и изглеждаше, че са взели победата, но играчите на Аустрия нанизаха два гола за две минути и се поздравиха с точката.

Рафаел Хоуцхаузер не се поколеба след пас на свой сътоборник и изпрати топката във вратата на Алисон, откривайки резултата за австрийците още в 16-ата минута.

Само три минути по-късно след страхотно подаване на Жерсон, Стефан Ел Шаарави прехвърли топката над стража на Аустрия и върна едно попадение за 1:1.

В 34-ата минута Ел Шаарави даде преднина на римляните, след асистенция на Франческо Тоти, за когото това беше мач №100 като титуляр за Рома в евротурнирите.

В средата на второто полувреме Тоти отново асистира, но този път на Алесандро Флоренци, който остана непокрит от защитата на Виена и увеличи преднината на Рома (3:1).

Австрийците успяха да намалят разликата за 2:3 в 82-ата минута чрез Доминик Прокоп.

А само две минути по-късно играчите на Аустрия Виена имаха повод да празнуват.

Оларенваджу Кайоде шокира "вълците" и стигна до равенството малко преди края на редовното време, след страхотен пас на негов съотборник.

 Така австрийския тим си открадна точка от двубоя, завършил 3:3.

В същата група Астра Гюргево победи Виктория Пилзен с 2:1.

Денис Алибек отрки резултата за Астра в края на първото полувреме. 

Той остави вратаря безпомощен, след удар от близка дистанция в долния ляв ъгъл.

В 64-ата минута Томас Хорава постави Пилзен в още по-неизгодна позиция, отбелязвайки си автогол, което даде преднина от два гола на румънците (2:0).

Четири минути преди края на редовното време съдията отсъди дузпа за Виктория, като Хорава се нагърби с изпълнението й.

Той се превърна в грешник за втори път в мача, тъй като не успя да я реализира, но още в същата минута донякъде успя да се реваншира вкарвайки за 1:2.

 

Класиране в група "E":

1. Рома - 5 точки

2. АУстрия Виена - 5 точки

3. Астра Гюргево - 3 точки

4. Виктория Пилзен - 2 точки