Отборът на Рома победи Аустрия Виена с 4:2 като гост и оглавява временното класиране след четвъртия кръг в група Е на турнира Лига Европа с 8 точки. Аустрия е с 5 точки на второ място. Трети и четвърти са съставите на Астра с 4 точки и Виктория Пилзен с 3 точки. Отборите на Астра и Виктория Пилзен направиха хикс в мача по между си – 1:1.

Италианският гранд допусна ранен гол още във 2-ата минута на срещата, но до почивката успя да обърне резултата в своя полза. Във втората минута Оларенваджу Кайоде вкара от близко разстояние за 1:0 за Аустрия Виена след като получи от бразилеца Венуто.

Само три минути обаче бяха необходими на Рома, за да върне равенството и в 5-ата минута Един Джеко бе точен за 1:1. Пак Джеко застраши вратата на Аустрия в 18-ата минута, но на правилното място се оказа Даниеле Де Роси, който с добавка реализира за 1:1.

Рафаел Лоцхаузер можеше да изработи втори гол за Аустрия Виена в 38-ата минута, но пасът му към съотборник не сполучи.

След почивката Един Джеко продължи да тормози защитата на домакините и в 65-ата минута успя от близко разстояние да вкара за 3:1 за италианския тим с второто си попадение в двубоя. Футболистите на Рома обаче нямаха намерение да спират до тук и в 78-ата минута Раджа Наинголан с чудесен шут покачи аванса на гостите до 4:1.

Крайното 2:4 между Аустрия Виена и Рома оформи Александър Грюнвалд, който преодоля стража на Рома Алисон в 90-ата минута.

В другия мач от групата Астра и Виктория Пилзен завършиха при резултат 1:1.

Двата тима размениха по едно попадение още през първото полувреме. Домакините поведоха в 16-ата минута чрез Александру Стан, който вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на съперника. Преди това Жерардо Алвес надскочи защитата на гостите в 16-ата минута и стреля, но ударът му не бе достатъчно силен.

Виктория Пилзен успя да изравни в 25-ата минута чрез Михаел Крменчик, който с глава реализира за 1:1.

През второто полувреме Астра може да съжалява, че не вкара нов гол в 56-ата минута след хубава акция, но Матуш Козачик се намеси навреме и опази вратата си.

Голмайсторът за Виктория Пилзен Михаел Крменчик удари греда в 76-ата минута и резултатът се запази 1:1.