Манчестър Юнайтед отстрани Мидтиланд от турнира Лига Европа, след като в среща-реванш победи състава на Николай Бодуров с 5:1 и с общ резултат 6:3 продължава напред.

За Мидтиланд българският национал Николай Бодуров започна като титуляр двубояи остана до края на срещата на полето.

Наставникът на Юнайтед Луис ван Гаал заложи на централна двойка защитници Блинд и Карик, а по фланговете са Варела и Райли. На мястото на Марсиал в атаката на "червените дяволи" играе Рашфорд.

В 6-ата минута удар на Депай попадна в датски бранител. В средата на полувремето Депай успя да премине през трима бранители на Мидтиланд, но вместо да стреля опита пас към Мата.

В 27-ата минута при единственият точен удар по посока вратата на Манчестър Юнайтед, вкаралият и в първия мач Систо успя да елиминира опеката на Блинд и Карик и матира Ромеро за 1:0 в полза на гостите. В следващата минута Уреня пропусна да направи резултата 2:0.

Малко по-късно българинът влезе в центъра на събитията, след като отклони топката в собствената си врата при центриране на Депай отляво по атаката на "червените дяволи".

Юнайтед усили натиска към вратата на съперника и в 43-ата минута Ремер фулира в наказтелното поле Ерера и последва дузпа за "червените дяволи". Зад топката застана Хуан Мата, но Андерсен парира удара му и запази резултата.

През втората част отново момчетата на Луис ван Гаал създадоха по-добрите положения. В 49-ата минута Шнайдерлин пропусна да направи резултата 2:1, след като не успя да засече пас на Лингард. В следващата минута и Ерера пропусна да се разпише. Малко по-късно Ромеро спаси отбора си от ново попадение, след като изби кълбото.

В 63-ата минута на двубоя дебютантът в състав на домакините Рашфорд засече прострелно центриране на Хуан Мата и изведе Юнайтед напред в резултата. Отново младокът се разписа в датската врата в 75-ата минута и направи резултата 3:1 в полза на "червените дяволи". Той засече пас на Варела и матира стража на Мидтиланд.

Андер Ерера направи резултата 4:1 в 88-ата минута от дузпа, след като Хансен игра с ръка в наказателното поле. Червен картон за гостите получи Андре Ромер за втори жълт картон. В 90-ата минута Депай оформи крайното 5:1 с красиво попадение с удар от 20 метра.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS