Един от големите фаворити в Лига Европа Манчестър Юнайтед стъпи накриво в първия мач от 1/16-финалите на турнира. „Червените дяволи“ претърпяха поражение с 1:2 при гостуването си на Мидтиланд.

За шампиона на Дания цял мач изигра Николай Бодуров, който е и единственият ни представител в този етап от надпреварата.

Защитникът на няколко пъти успя да противодейства много добре срещу атакуващите футболисти на английския гранд. Това беше и дебютът на бранителя за новия му клуб. Приличните изяви на целия състав обаче се оказа достатъчни за успеха над звездите от Манчестър Юнайтед.

В интерес на истината Мидтиланд се намира в момент на подготовка, а последния си официален мач тимът изигра на 10 декември. За „червените дяволи“ сезонът е в разгара си.

Мениджърът Луис ван Гаал получи много лоши новини още преди началото на мача. По време на загрявката титулярният страж Давид де Хеа усука глезена си и се наложи бърза смяна в състава. Серхио Ромеро получи шанс за изява и се появи за първи път от октомври месец насам.

Мачът започна с опасен удар отблизо в 12-ата минута на Киан Хансен, но в последния момент стражът на „червените дяволи“ се намеси много професионално.

Малко след това обаче Крис Смолинг получи чудесна възможност да изведе своите напред, но не успя да се възползва.

В средата на първото полувреме двата отбора набързо си размениха по едно много опасно положение. Първо Хуан Мата можеше да се разпише, а в ответната контраатака Вацлав Кадлец изскочи сам срещу Ромеро, но стреля право във вратаря.

В 37-ата минута обаче падна първия гол. След центриране отдясно на Джеси Лингард, Мемфис Депай засече отблизо за 1:0.

Седем минути след попадението, домакините успяха да го върнат. Пионе Систо успя да се справи с двама защитници на Манчестър Юнайтед, стреля от границата на наказателното поле, за да отбележи след лек рикошет в крака на Крис Смолинг за 1:1.

След подновяването на играта, домакините започнаха да играят още по-уверено пред собствена публика. Пол Онуачу можеше да се разпише в 62-ата минута, но Серхио Ромеро с прекрасен рефлекс спаси мрежата си.

За сметка на това, в 78-ата минута нигерийският нападател не прости на Манчестър Юнайтед. Онуачу опита триково да играе на дъгата на наказателното поле, Хуан Мата се опита да му отнеме топката, не безуспешно, нападателят все пак си върна владението и стреля точно за 2:1.

Само няколко минути след това и Вацлав Кадлец можеше да сложи точката на спора, а след него своя шанс опита отново и Пионе Систо. Мидтиланд продължи да атакува до края на мача и да се държи като фаворит в срещата, за сметка на „червените дяволи“.

Реваншът е на 25 февруари на „Олд Трафорд“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS