Ливърпул се класира на четвъртфинал в Лига Европа, след като не допусна загуба от Манчестър Юнайтед.

На реванша на "Олд Трафорд" двата тима завършиха 1:1, но след 2:0 за Ливърпул в първата среща, това бе достатъчно за "червените" от "Анфийлд".

Така, въпреки по-добрите резултати на Ман Юнайтед в срещите помежду им в последните четири години, сега Ливърпул спечели важната битка, за да продължи в европейските клубни турнири.

Ливърпул остана единственият английски тим в Лига Европа, и само вторият в евротурнирите, след Ман Сити.

Освен това Ливърпул е и първият английски отбор, елиминирал Юнайтед в Европа.

Първият реален шанс пред една от двете врати се откри в 19-та минута за Юнайтед. Джеси Лингард скочи високо и с глава отправи силен удар, но Симон Миньоле показа рефлекс и отрази. Антони Марсиал също опита мощен изстрел в 22-та минута.

В 28-та минута и Давид Де Хеа показа качествата си, след като Коутиньо стреля по трева от 12-13 метра, но стражът реагира и изби.

Така се стигна до 31-та минута, когато Натаниел Клайн фаулира Антони Марсиал в пеналта, и Марсиал сам застана зад топката, за да открие резултата в полза на Ман Юнайтед.

Даниел Стъридж изпълни страхотен пряк свободен удар в 35-та минута, и за малко да счупи напречната греда, но вратата на Юнайтед остана суха.

В 40-та минута пак Ливърпул бе много близо до гола, но Джордан Хендерсън, изведен очи в очи с Де Хеа не намери вратата.

Двуострата игра продължи, и в 43-та минута Фелайни върна една топка почти от аутлинията, за Марсиал, който обаче също не уцели.

Невероятно попадение обаче реализира Филипе Коутиньо в последната минута от редовното време за първото полувреме.

Коутиньо направи за смях Варела, след като навлезе по левия фланг, и от страшно малък ъгъл, почти до вратата, прехвърли магически Де Хеа за 1:1.

Антонио Валенсия се появи на почивката, а след час игра Луис Ван Гаал пусна и Матео Дармиан, но играта на „червените дяволи“ не се промени в положителен план.

Юнайтед определено бе по-активният тим през второто полувреме, и Рашфорд, Лингард и Фелайни отправиха удари, които така и не намериха очертанията на вратата.

Даниел Стъридж опита своя шут в 62-та минута, но и той прелетя покрай дясната греда.

Защитата на Ливърпул се справяше отлично с обезвреждането на Марсиал и пасовете на Карик не стигаха до никъде. Бастиан Швайнщайгер се появи на терена 20 минути преди края на срещата, именно на мястото на Карик, но минутите се топяха твърде бързо.

В 71-та минута Маруан Фелайни отправи удар над напречната греда, а малко след това Филипе Коутиньо имаше две възможности, отразени от Де Хеа. При втората испанският страж едва извади топката под гредата си.

Малко спорна ситуация ощети Ман Юнайтед в 85-та минута, когато имаше игра с ръка в наказателното поле на Ливърпул, но арбитърът на линията замълча.

„Червените дяволи“ обаче нямаха никакви сили, нито пък мотивация, за да търсят поне победа в сблъсъка, и да отпаднат с вдигната глава от Европа.

Ливърпул пък пропусна да вземе втора победа над Ман Юнайтед, като Дивок Ориги бе спрян от Де Хеа в първата минута от добавеното време.