Италианският Интер Милано постигна много ценна победа при визитата си на Рапид Виена, надделявайки с 1:0 в първи мач между двата тима от 1/16-финалите на Лига Европа. Точен за „нерадзурите” бе Лаутаро Мартинес, който вкара от дузпа, за да даде аванса на Интер. Победата идва освежаващо за тима на Лучано Спалети, който е раздиран от проблеми последната седмица след бурния скандал с бившия вече капитан Мауро Икарди.

Иначе Спалети изведе своите в схема 4-2-3-1 във Виена, като Мартинес поведе атаката на отбора. Матиас Весино и Борха Валеро бе опорната двойка в центъра, а Раджа Наинголан бе „на гърба” на нападателя.

Дитмар Кухбауер подреди виенчани в същата схема, а Валон Бериша поведе атаката на отбора. Зад него бяха Турнвалд, Шваб и Иван.

„Нерадзурите” стартираха силно на „Алианц Щадион”, а удар на Матео Политано прелетя над напречната греда в първите минути. Матиас Весино също се опита да отбележи гол, но не сполучи.

Иван Перишич се впусна на спринт в наказателното поле на австрийския тим в 39-ата минута, но се препъна в терена и падна. Топката остана спорна в наказателното поле на Рапид, а Лаутаро Мартинес стигна пръв до нея. Защитникът Мануел Турнвалд обаче препъна аржентинския стрелец на Интер, а реферът посочи точката за изпълнение на дузпа.

Лаутаро стреля мощно от дузпата, а Щребингер се хвърли вляво, за да може Интер да поведе – 1:0. В добавеното време от първото полувреме гол на Рапид бе отменен след спорна засада. Голмайстор бе Андрей Върджил Иван, като съдийската бригада счете, че позицията му е в засада и попадението бе отменено.

Втората част се разрази точно по вкуса на Интер, който контролираше играта през по-голяма част от времето. Все пак в 66-ата минута Самир Ханданович трябваше да предприема действия, след като Кристоф Кнасмулнер стреля, но ударът бе отразен от босненския страж.

Реваншът между двата тима е идния четвъртък, 21-и февруари, от 22:00 часа на „Джузепе Меаца”.