Ювентус и Интер ще водят яростна трансферна битка за таланта на Залцбург Доминик Собослай.

18-годишнят полузащитник се представя чудесно до този момент през сезона, като има 7 гола и 5 асистенции в само 14 мача на всички фронтове. Трябва да се отбележи, че цифрите включват и престоя му в Лиферинг, който се състезава във втората дивизия на австрийския футбол.

Без никакво съмнение Собослай е най-нашумелият футболен талант на Унгария в момента, а големи играчи като Интер и Юве искат отрано да си осигурят услугите му. „Спорт Медиясет” твърди, че двата гранда на италианския футбол ще следят отблизо развитието на таланта през следващите месеци. Почти сигурно обаче някой от тях ще действа още през лятото.

Залцбург няма да прави спънки пред младока, но само при положение, че се намери купувач, който е готов да плати 10 милиона евро. Знае се със сигурност, че Байерн Мюнхен и Арсенал също са пращали свои съгледвачи да наблюдават Собослай, което може да се окаже предпоставка за много по-сериозна битка на трансферния пазар.

Иначе кариерата на Собослай стартира в Унгария, където личат престои в младежките академии на Видеотон, Уйпещ и МТК Будапеща. През 2016 Залцбург го привлича в своята школа, а година по-късно го преотстъпва на Лиферинг.