Ливърпул не успя да спечели втори пореден мач под ръководството на новия мениджър на тима Юрген Клоп. „Мърсисайдци“ записаха втори хикс, а Клоп трябваше да се примири с равенството в първия си домакински двубой на „Анфийлд“ откакто бе назначен.

Българинът Благой Георгиев и неговият Рубин Казан измъкнаха точка срещу Ливърпул, завършвайки 1:1 в мач от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Благой Георгиев игра цял мач за Рубин Казан, а руският тим бе с човек по-малко от 36-ата минута на двубоя.

В другия мач от тази група В отборът на Сион победи Бордо като гост с 1:0 и е начело във временното класиране със 7 точки. Ливърпул е втори с 3 точки от три хикса в групата до момента. Трети е отборът на Бордо с 2 точки, колкото има и последният засега тим на Рубин Казан.

Футболистите на Ливърпул така и не успяха да отбележат втори гол след като изравниха за 1:1 в 37-ата минута, а малко преди това Рубин бе останал с 10 човека. Цялото второ полувреме домакините натискаха, но така и не стигнаха до победно попадение след защитаващия се прецизно състав от Казан.

В самото начало Ливърпул първи стигна до голова опасност, като още в 9-ата минута Емре Джан се оказа непокрит и от обещаваща позиция стреля край дясната греда на съперника.

Гостите от Рубин обаче попариха домакините в 15-ата минута. Марко Девич засече пас от Олег Кузмин, овладя и бе точен за 0:1. Футболистите на Ливърпул се хвърлиха да изравняват и в 23-ата минута Филипе Коутиньо бе близо до попадение след чудесна индивидуална акция.

Благой Георгиев се оказа в центъра на събитията в 33-ата минута, пробвайки удар в левия ъгъл на вратата на Симон Миньоле, който обаче внимаваше и спаси, а гостите стигнаха само до корнер.

Рубин Казан остана с човек по-малко в 36-ата минута, когато Кузмин извърши груб фаул, а необмислената постъпка му донесе втори жълт и съответно червен картон. Само минута по-късно, в 37-ата Ливърпул се възползва, изравнявайки за 1:1. Дивок Ориги стреля от пряк свободен удар, а Емре Джан стигна до отскочилата от Благой Георгиев топка и вкара за домакините.

След почивката Ливърпул продължи да търси път към победата, пропускайки куп възможности. В 62-ата минута Филипе Коутиньо пропиля изгодна възможност да изведе „мърсисайдци“ напред в резултата.

Десет минути преди края на двубоя и Кристиан Бентеке не успя да донесе победата за Ливърпул. Бентеке получи отличен пас в наказателното поле, но така и не стигна до второ попадение, нацелвайки дясната греда на вратата на гостите.

В другия двубой от тази група В Сион продължава със силното си представяне в Лига Европа и с победата с 1:0 като гост на Бордо държи лидерската позиция със 7 точки от две победи и един хикс. За френския състав това бе първо поражение в груповата фаза на турнира.

Победният гол за Сион в двубоя бе дело на Лео Лакроа в 21-ата минута. Иначе още в 11-ата Клемен Шатом пропиля хубава възможност за Борто, а само три минути по-късно съотборникът му Шейх Диабате също пропусна да открие за домакините.

Тогава дойде моментът на Лео Лакроа, който бе намерен чудесно от португалецът Карлитос и от около точката на дузпата, с глава, порази вратата на Бордо.

Само две минути по-късно Бордо имаше шанс да изравни, но Шейх Диабате отново не бе точен и пак той не успя да реализира в 36-ата минута. Домакините завършиха мача с човек по-малко след втория жълт и съответно червен картон на Уахби Казри в 86-ата минута.