Новият старши треньор на Ливърпул Юрген Клоп е на път да изведе отбора си за първи път на "Анфийлд", откакто пое "червените". В четвъртък английският гранд приема Рубин Казан в Лига Европа.

"Не мога да кажа много за атмосферата на "Анфийлд", но искам да стъпя вече там. Искам да го почувствам. За това чакаме всички, за тези специални моменти. Разбира се, ако някой иска да ни изненада и да бъде по-шумен и по-див от обикновено, нека се пробва! Трябва да сме концентрирани, но помощ отвън не е излишна. Ако някой иска да помогне, е добре дошъл," призова феновете Клоп в своя стил.

"Искам мачът с Рубин да е следващата стъпка в развитието ни. Но няма проблеми, каквото е, такова. Срещу Тотнъм се чувствахме добре, беше стъпка в правилната посока. Сега мачът ще е тотално различен, Рубин смени треньора и сега ще има повишено настроение. Очаквам този мач с нетърпение, вечерта, на осветление, ще бъде специална атмосфера. Дано това да се отрази и на играта ни," каза още Клоп за двубоя от Лига Европа.

Даниел Стъридж се подобрява, разкри Юрген Клоп, и призна, че може да го използва в неделя срещу Саутхемптън. Останалите контузени няма да са на линия за двубоя. "Фирминьо, Бентеке и Ловрен тренират вече, но все още не са готови за 90 минути," каза Клоп.