Отборът на АЗ Алкмаар победи като гост Дъндолк с 1:0 в група D на турнира Лига Европа и остава в битката за второ място, даващо право на класиране за 1/16-финалите. АЗ Алкмаар записа първи успех в груповата фаза и вече е на втора позиция във временното класиране с 5 точки, а с по 4 са съставите на Дъндолк и Макаби Тел Авив. Далеч напред е лидерът Зенит с пълен актив от 15 точки.

В последния 6-я кръг на групата Макаби приема Дъндолк, а АЗ Алкмаар е домакин на Зенит.

Гостите от АЗ Алкмаар откриха резултата още в 9-ата минута и това се оказа победно попадение за тях. Воут Вегхорст даде преднина на АЗ Алкмаар след като бе най-съобразителен в наказателното поле и вкара за 1:0.

Ронан Фин от Дъндолк получи удобен пас и стреля не лошо в 35-ата минута, но прати топката над гредата.

След почивката Муамер Танкович пробва мерника си от около 18 метра, но прати топката края дясната греда на домакините. В 59-ата минута стражът на Дъндолк Гари Роджърс отради удар на Вегхорст.

Гостите от АЗ имаха още възможности, като в 68-ата Стийн Вуйтенс среля опасно, но Роджърс показа рефлекс. В 75-ата минута Матс Сюнтиес пък опита удар с глава, но пак Гари Рожърс се намеси навреме и не позволи втори гол.