Инфарктни минути изживяха всички на стадиона в Алкмаар в четвъртък вечер. Местният АЗ приемаше Дъндолк в първи мач от груповата фаза на Лига Европа (1:1), когато в 60-ата минута футболът се превърна в последното нещо, за което мислеха всички на терена.

Причината: Нападателят на Алкмаар Стийн Вуйтенс лежеше на земята в безсъзнание.

26-годишният голмайстор тъкмо бе успял да вкара с глава за 1:0, но при скока за топката се удари тежко с вратаря на съперника Гари Роджърс, след което остана неподвижен на терена.

Веднага стана ясно, че Вуйтенс е ударен много тежко, а медицински лица и служители на клуба тичаха по терена, за да помогнат на белгиеца.

След това следваха няколко минути на неизвестност. Докато Вуйтенс получаваше медицинска помощ, неговите съотборници стояха неспокойно пред резервната скамейка, а много от тях не можеха да сдържат сълзите си. Други пък се молеха за своя съотборник. Треньорът Джон ван ден Бром също не може да прикрие сълзите си от състоянието на своя футболист.

За щастие обаче 5 минути по-късно дойде успокоението. Вуйтенс отново бе в съзнание и бе изнесен извън терена. В последствие стана ясно, че Вуйтенс има мозъчно сътресение, но се чувства добре.

Така двубоят продължи, а в крайна сметка Дъндолк успя да стигне до равенството 1:1.

Стийн Вуйтенс

източник: БГНЕС