Валери Божинов, Иван Бандаловски и техният Партизан се радват на успеха в турнира Лига Европа. Сръбският тим е на малка крачка от това да играе и на пролет в турнира, което се приема като фурор от местната преса. Двамата ни сънародници се съгласиха да дадат съвместно интервю пред Дарик радио и www.gong.bg. В него стана въпрос за успеха в Лига Европа, националния тим и прословутото селфи, което навлече доста критики и за двамата.

„Мисля, че вече ще играя централен защитник. Това е добре, защото вече мога да играя на няколко позиции. Честно казано доста ми харесва да играя в центъра на отбраната, но треньорът знае, че може да ме ползва като десен и ляв бек. До края на сезона смятам, че ще играя като централен бранител. Треньорът ме пробва в една контрола и се справих отлично. Имаме проблеми на този пост и той реши да направи тази промяна, която ми хареса. Имам доста мачове и опит зад гърба си,
което доста ми помогна“, започна Бандаловски.

„Ще повторя това, което споменах и след мача. Много се радвам, че всички в отбора имат сърца и топки. Всички само това повтарят след изказването ми, но е вярно. Много се надявам да продължим в Европа, още повече, че започнахме лошо първенството, знаете, че изоставаме на много точки зад лидера Цървена Звезда. Правя всичко възможно, за да играя добре и в Лига Европа, но ние сме такъв отбор, че има нападатели, които се представят на ниво в първенството, а други в Европа. Ние имаме доста добри изпълнители и играчи, така че не е проблем. Смятам, че Партизан се връща отново там, където трябва да бъде. Ние искаме да продължим в Лига Европа, но не сме се предали и за първенството. Нашият клуб е такъв, че винаги се бори за първото място. Имам договор за още година и половина и смятам да си го изпълня. Този клуб ми подаде ръка и се надявам да се отблагодаря за това с голове и успехи. Както казват сърбите, аз се боря да стана стрелец на шампионата. Нямам никакви други цели и идеи. В главата ми е само Партизан и не искам да си тръгвам от тук. Никой не бяга от хубавото“, отбеляза Божинов, който има девет гола в петнадесет срещи.

„Моят контракт е за още шест месеца и през декември ще седнем с ръководството, за да говорим. Отново започнах да играя и се чувствам добре, аз имах една много силна година в Партизан, а и ако продължим в Европа, ще искам да остана и да играя, но има време, ще говорим с ръководството“,
сподели Иван Бандаловски. 

Бандата и Божинов коментираха и ситуацията в националния тим. Те не бяха сред повиканите за последните лагери.

„Какво отношение да имаме. Националният отбор си има треньор, който решава. Г-н Петев трябва да гледа малко по-реално на нещата. Аз каквото има съм му го казал. Направил съм го на четири очи. Няма какво да правя полемики. Ако го засека по време на празниците, когато съм си в София, ще му го повторя още един път, защото съм мъжкар и казвам нещата, както си ги мисля. Нереално и несериозно е да не се викат футболисти, които играят в своите отбори. Не го разбирам това с подмладяването, а и за съжаление не виждам нещо ново отдолу, дано да има“, отсече Божинов.

„На последните два лагера не бях повикан, а и нямаше кой знае какви мачове, защото бяхме загубили шансове да се класираме. Смятам, че няма млади и стари, а можещи и неможещи. Ние с Валери сме на по 29 години и може още да дадем на националния отбор. Мисля, че играем на високо ниво в европейските турнири и сме част от един балкански гранд, какъвто е Партизан. Постоянно се прави подмладяване, но не виждам млади футболисти, които да изпъкват. Надявам се пак да играем за националния“, допълни Бандата.

Двамата българи от Партизан коментираха и случката със селфито. Те се снимаха на пейката преди гостуването на Металац, което доведе до лавина от критики по техен адрес, както в Сърбия, така и в България.

„Ние не сме направили нищо лошо. Ще подчертая, че това, което се пише в Белград и България, че сме глобявани, не е вярно. Не са ни наказвали, не са ни вземали от заплатите. Няма такова нещо. Ние се снимахме два часа преди мача, когато пристигнахме с отбора. Не съм вярвал, че може да паднем от отбор, който се казва Металац. Казвам го с цялото си уважение към тях. Вдигна се много шум, защото отборът имаше серия от неуспехи. Нас тук добре ни знаят и не е имало проблеми. Говорихме с всички в клуба и те знаят, че нямаме нищо против Партизан, напротив уважаваме си клуба“ заяви Божинов.

„Ние селфита сме правили много пъти преди мач. Този път стана от мухата слон, защото не е истина, че сме се снимали по време на мача. Снимахме се два часа преди срещата. Просто се обади доста негативизъм от България. Наплюха ни отново, но няма проблем, защото точно ние сме свикнали“, завърши Иван Бандаловски.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS