Изключително слаб е интересът към реванша Щутгарт - Черно море от първия кръг на турнира за купата на УЕФА. Само 7000 билета са продадени ден преди мача при капацитет на стадион "Мерцедес Бенц Арена" от 55 000 зрители.

Наставникът на домакините Армин Фе има да решава доста кадрови проблеми заради контузии на основни играчи.

Последен от състава отпадна защитникът Матийо Делпиер. Извън групата останаха още плеймейкърите Ян Шимак и Илдирай Бащюрк, моторът на отбора Павел Пардо и защитникът Халид Буларуз.

Така Фе ще трябва да прекроява своя състав и най-вече защитата. Като централна двойка той ще пусне Рикардо Осорио, който по принцип играе бек, и резервата Жорж Манджек. Очаква се стартово място да получи и тийнейджърът Себастиан Руди. 18-годишният халф игра в последните минути на мача от Бундеслигата с Хофенхайм, и се появи като резерва за Купата преди седмица.

Старши треньорът предупреди своите възпитаници да внимават и да не подценяват съперника, тъй като за аутсайдера Черно море това ще бъде мачът на годината.

Фе се надява, че нападателното дуо в лицето на Жеронимо Какау и Марио Гомес ще реши рано изхода на втората среща, тъй като не иска да се повтаря сценарият от първия мач, в който швабите бяха в неприятната роля на догонващи.

Спортният директор на Щутгарт Хорст Хелдт предупреди, че не трябва да се подценява българският тим. „Ние трябва да уважаваме всеки опонент. Ако си кажем, че те нямат шанс, би било пагубно за нас,” заяви той.