Лион довърши започнатото и успя да елиминира Порто на 1/8-финала в Лига Европа. Реваншът между двата тима във Франция завърши при резултат 1:1, но това бе напълно достатъчно на "Хлапетата", за да намерят място на 1/4-финала, след като преди това бяха спечелили с 1:0 първата среща на "До Драгао" преди седмица.

Лион откри резултата в 13-ата минута. Тогава Муса Дембеле получи извеждащ пас, успя да се пребори с прекия си пазач и да плъзне топката покрай плонжа на вратаря за 1:0.

Порто обаче успя да възстанови равенството в 27-ата минута, когато след центриране в наказателното поле Пепе Акино със страхотен шут от воле не остави шансове на вратаря за 1:1.

Срещата бе доста динамична, като и двата отбора имаха совите положения, като за домакините на два пъти Дембеле можеше да отбележи втори гол, но веднъж отблизо стреля с глава над вртата, а след това негов далечен шут бе спасен от вратаря.

За гостите пък най-доброто положение бе за защитника Пепе, който в един момент се бе включил в предни позиции и отправи страхотен изстрел, който буквално облиза гредата.

В добавеното време домакините изпуснаха победата, след като първо Пакета очи в очи с вратаря не успя да отбележи, а при добавката двама играчи на "Хлапетата" си попречиха да вкарат в опразнената врата.

В крайна сметка мачът завърши без победител, но това бе добра новина за Лион, който продължава към 1/4-финалите, докато Порто се сбогува с турнира още на тази ранна фаза.