Ирландският Клифтънвил ще пътува без феновете си до София, за мача от Лига Европа срещу ЦСКА. Това стана ясно, след като клубът направи официално изявление, в което се извини на привържениците си, че не е бил намерен по-голям самолет, който да извърши чартърния полет до България.

Лично президентът на Клифтънвил Джерард Лоулър обясни, че въпреки усиленото търсене, клубът не е успял да намери начин да извози феновете си до София. „Много е неприятно, защото смятахме, че ще можем да вземем част от привържениците си в България с нас,” сподели той. „Надявахме се да наемем самолет с поне 45 места, и се опитахме да го сторим. За съжаление, след като се класирахме, се оказа, че вече не е възможно да ползваме самолета, който възнамерявахме.”

Лоулър обяснява как клубът цени много феновете си, и изброява методите, които Клифтънвил е използвал, за да намери превоз. Той разкрива и защо двубоят е толкова скоро след предишната среща с хърватския Цибалия.

„Когато ни информираха, че трябва да играем във вторник в София, ние се свързахме с УЕФА да им обясним, че ни поставят в много трудна ситуация. От Ирландската футболна асоциация се опитаха да ни помогнат, като също се свързаха с УЕФА, но от там бяха категорични, че няма какво да се стори, и това е календарът,” каза Лоулър.

В неделя Клифтънвил ще тренира следобед на базата „Уайтрок”, където всички фенове са поканени да подкрепят момчетата преди пътуването до България.