Панатинайкос победи с 3:0 Абърдийн в първата среща от Група B на турнира за Купата на УЕФА.В двубой от същата група Локомотив Москва и Атлетико Мадрид си спретнаха зрелищно равенство 3:3.

Панатинайкос поведе още в 11-ата минута на двубоя на стадион Апостолос Николаидис в Атина, когато Никос Гумас отигра топката с глава след пряк свободен удар, изпълнен от Андреас Иваншиц.

В 73-ата минута отново ново добро подаване на Иваншиц изведе резервата Димитрос Пападопулос сам срещу вратаря Джейми Ленгфийл и за него не бе проблем да покачи резултата.

Третия гол за Пао също бе изработен от Иваншиц, който стреля от фаул, Ленгфийл не изби добре, топката попадна в непокрития Димитрос Салпингидис, който със силен шут я прати в мрежата за крайното 3:0.

Локомотив и Атлетико Мадрид си вкараха цели шест гола за да се стигне до крайното 3:3. Серхио Агуеро изведе гостите напред в 16-ата минута с тупалка от границата на наказателното поле. Московчани изравниха 11 минути по-късно с гол на Динияр Билялетдинов.

Диего Форлан даде нова преднина на Атлетико в началото на второто полувреме. Петер Одемвингие обаче успя да обърна резултата до 3:2 с две попадения в 61-ата и 63-ата минути.

Мадридчани стигнаха до равенството на стадион Локомотив пет минути преди края, когато резервата Маниш подаде към Агуеро, който с хубаво отиграване вкара втория си гол в мача оформяйки крайното 3:3.