Тимът на Ювентус си осигури безпроблемен реванш срещу Фулъм в осминафиналната фаза на турнира Лига Европа. В първи мач италианският гранд се наложи с 3:1 над лондонския си противник, който бе съперник на българския ЦСКА в груповата фаза на надпреварата.

И четирите гола в мача паднаха още пред първото полувреме. Никола Легроталие даде преднина на домакините още в деветата минута, а Джонатан Зебина удвои с прекрасно попадение в средата на първата част. Бранителят пое топката в половината на Фулъм, майсторски преодоля двама бранители на английски тим и с мощен шут от около 25 метра не остави шансове на вратаря Марк Шварцер.

След второто попадение за „старата госпожа”, домакините намалиха темпото и в 35-ата минута инкасираха гол в мрежата си. При една от поредните си атаки към вратата на Манингер, топката попадна в защитника Етуху, който стреля изненадващо от границата на наказателното поле, топката се отби в бранител на домакините и излъга стража, който в случая бе безпомощен.

Веднага след гола си, възпитаниците на Рой Ходжсън имаха отлични шансове да изравнят резултата, но този път късметът не бе на тяхна страна. В даденото от съдията продължение на първите 45 минути, ветеранът Давид Трезеге отново увеличи преднината на Ювентус. Френският нападател бе оставен непокрит в наказателното поле след изпълнение на корнер, стреля силно, а топката срещна левия страничен стълб. При добавката обаче Трезеге не сгреши за 3:1.

През второто полвуреме двата тима продължиха да играят на високо темпо, но не съумяха да си вкарат нови голове. Така Юве взе солидна преднина преди реванша на „Крейвън Котидж” след седмица и до голяма степен си осигури място на четвъртфиналите в турнира.

Не така обаче стоят нещата в другия сблъсък от днес – Бенфика – Олимпик Марсилия. Домакините от Лисабон допуснаха изравняване в последните секунди на срещата и оставиха всичко да бъде решено в ответния сблъсък на стадион „Велодром”. Бенфика поведе в резултата в 76-ата минута, когато Перейра бе точен. Надеждата на Марсилия Хатем Бен Арфа обаче съумя да изравни с точен изстрел в последните секунди.