Звездата на Рапид Виена Щефан Хофман заяви, че целта пред него и съотборниците му е да спечелят и двата мача с ЦСКА от Лига Европа.

„Последните ни мачове наистина не бяха сполучливи, но в тях не успяхме да се възползваме от шансовете за гол, които създадохме. Ако започнем да вкарваме положенията си, ще наберем още самочувствие. Не успяваме да запишем нужните резултати, но това не означава, че отборът играе зле. Просто не успяваме достатъчно често да намерим противниковата врата и за сметка на това допускаме прекалено лесно голове", заяви капитанът на Рапид Виена.

„Преди година бяхме на съвсем друг полюс. Голът, който вкарахме на Хамбургер ШФ (при победата с 3:0), не се вижда всеки ден, докато в Глазгоу пък поведохме доста бързо в резултата (Йелавич бележи в 4-та минута, но мачът срещу Селтик завършва 1:1). В такива моменти всичко е хубаво и сега отново ще ни трябва късмет”, добави звездата на австрийския тим.

Рапид ще трябва да покаже качествената игра от миналата година, за да победи в София, продължава АПА. Именно през миналия сезон обаче в австрийския отбор играеха Бранко Бошкович и Никица Йелавич, но те напуснаха. Според Хофман това не е основният проблем на отбора: „Няма смисъл да съжаляваме за техните трансфери, защото и без тях поднесохме изненада и показваме качествена игра”.

„Бешикташ и Порто са фаворити за първите две места още от самото начало. Ние също можем да се намесим в борбата за класиране, но това ще бъде много трудно”.

Австрийците ще се целят в две победи срещу ЦСКА в четвъртък и на 4-и ноември, твърди Хофман. Той добави, че "червените" най-вероятно ще играят в стила на старозагорския Берое, който бе отстранен от Рапид в квалификациите: „Целта ни трябва да бъде победа и в двата мача, но това няма да бъде толкова лесно, колкото всички мислят. Може би ЦСКА играе в стил, сходен на този на Берое, но с по-качествени изпълнители”.

АПА обаче пояснява, че ЦСКА е зад Берое във временното класиране на "А" група и изостава с 12 точки от лидера Левски.